Cheerleading harrastuksena

Cheerleading on monipuolinen joukkuelaji, jossa harrastajia liikutetaan hyvässä ilmapiirissä ja iloisella luonteella. Cheerleading kehittää liikkumisen perustaitoja, harjoittaa taitavuutta sekä tarjoaa onnistumisen kokemuksia ja liikunnan riemua. Lajin parissa on mahdollisuus kehittyä niin harrastajana kuin kilpaurheilijana.

Cheerleading on joukkuelaji, joka liikuntamuotona kehittää harrastajan motorisia perustaitoja:

  • tasapainotaidot
  • liikkumistaidot
  • välineiden käsittelytaidot

Motoriset perustaidot luovat välttämättömän pohjan kaikkien urheilulajien lajitaidoille. Fyysisistä ominaisuuksista cheerleading kehittää voimaa, kestävyyttä sekä liikkuvuutta. Taitolajina se tarjoaa haasteita ketteryyttä ja koordinaatiota vaativissa liikkeissä.

Liiton jäsenseuroissa seurasta riippuen voi cheerleadingiä harrastaa 3-vuotiaasta aikuisikään asti. Harrasteliikuntaa voidaan seuroissa totetuttaa ilman kilpailulisenssiä joten kustannukset eivät nouse suuriksi.

 

Cheerleadingin osa-alueet
Cheerleading jaetaan kahteen alalajiin: cheerleadingiin ja cheertanssiin. Molempia lajeja voidaan hyvin toteuttaa harrasteliikuntana.

Näistä alalajeista cheerleadingille ominaista ovat nostot, akrobaattiset liikkeet sekä cheer- hypyt. Cheer-tanssissa tyypillistä on energinen tanssitekniikka, notkeuselementit sekä hypyt ja loikat.

Lajin harjoittelussa yksilöillä on osa-alueesta riippuen oma rooli (nostot) tai tavoitteena suorittaa liike yhtenäisesti ryhmän kanssa (hypyt). Tämä antaa lukemattomia mahdollisuuksia tunnin rakenteelle ja sekä ryhmän että yksittäisen liikkujan motivointiin.

 

 

 

Miksi kannattaa valita Active Cheer -seura?

  • Active Cheer on merkki laadukkaasta cheerleadingharrastuksesta
  • Active Cheer -konseptin mukaiset harjoitukset ovat turvallisia ja sopivat ryhmän ikätasolle
  • Active Cheer -harjoituksissa pääset liikkumaan kivassa seurassa ja asiantuntevassa ohjauksessa, saat uusia kavereita ja opit uusia taitoja